Életmód - Egészség
 

 
web630-02-opel-corsa-opc-nurburgring-edition
_Migration

Bagdy Emőkével a konfliktusmentes karácsonyért

Dátum  2012.12.11. 23:51  |  lexi.hu

Az év végi feszült időszakban felhalmozódott lélekromboló problémák legyőzésére kínál megoldásokat Prof. Dr. Bagdy Emőke, aki december 13-án tart előadást a Független Pedagógiai Intézetben. Az Érzelmek Iskolája soron következő szemináriumán a szakember stresszmentesíti a résztvevőket és az ünnepek közeledtével megoldást kínál a mindennapokban rejlő konfliktusok elengedéséhez.

Tovább »

web630-02-opel-corsa-opc-nurburgring-edition
Életmód

NAGY TAVASZI-NYÁRI ÁTALAKULÁS 2012 – A VÁLTOZÁS BENNED VAN!

Dátum  2012.04.04. 20:43  |  Zólyomi-Zsirkai Noémi

Ha szeretnél nyerni, miközben (plusz kilóidból) veszítesz, ha elhatároztad, hogy életmódot váltasz, de hiányzik a kezdő lökés, vagy úgy érzed, egyedül nagyon hamar feladnád, ez a felhívás Neked is szól!

Tovább »

Tudomány

A szem ideghártyájának elváltozása utalhat a szellemi hanyatlásra

Dátum  2012.03.20. 11:25  |  MTI

A szem hátsó felének vizsgálata betekintést nyújthat az illető agyának egészségébe is - idézte amerikai kutatók eredményét a BBC hírportálja (www.bbc.co.uk).

Tovább »

Egészség

A nők szíve szívósabb, mint a férfiaké

Dátum  2012.03.20. 07:56  |  MTI

Matos Lajos, az MTI szakértője írja:
       Budapest, 2012. március 20., kedd (MTI) - Ha bármilyen betegség következtében romlik a szív teljesítménye, szívelégtelenség alakul ki, egy új vizsgálat igazolta, hogy a női szív ugyanolyan mértékű károsodás esetén is jobban bírja a megpróbáltatásokat, mint az erősebb nem tagjaié.

Tovább »

Egészség

A kávé nem jelent kockázati tényezőt az idült betegek számára

Dátum  2012.03.15. 10:24  |  MTI

Matos Lajos, az MTI szakértője írja:
       Budapest, 2012. március 15., csütörtök (MTI) - Német kutatók nagyszabású vizsgálata igazolta, hogy a kávé nem jelent kockázati tényezőt az idült betegségek szempontjából, sőt csökkenti a felnőttkori cukorbetegség kockázatát.

Tovább »

Egészség

Csökkenthetik a Parkinson-kór kockázatát a sztatinok

Dátum  2012.03.14. 20:12  |  MTI

A sztatinok szedése csökkentheti a Parkinson-kór kialakulásának kockázatát, különösen a 60 év alattiak körében - idézte amerikai kutatók megállapítását a LiveScience című ismeretterjesztő portál (www.livescience.com).

Tovább »

Belföld

Influenza - Látogatási tilalom a Heim Pál Gyermekkórházban

Dátum  2012.02.23. 09:59  |  MTI

Látogatási tilalom lépett életbe csütörtökön a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban a vírusos fertőzésekkel kórházban kezelt gyermekek megnövekedett száma és a társfertőzések fokozott veszélye miatt - tájékoztatta az intézmény az MTI-t.

Tovább »

web630-02-opel-corsa-opc-nurburgring-edition
Egészség

Igenis MEG LEHET TANULNI egészségesen étkezni és élni!

Dátum  2012.01.27. 20:35  |  Zólyomi-Zsirkai Noémi

Remélem, már mindenki szépen végigolvasta az előző cikkeimet :) , és belevágott - nem a nagy fogyásba, hanem az életmódváltásba! Sajnos vagy nem, de ezt csak így lehet…változtatva a rossz szokásainkon egy életre. Különben jön a jojó-effektus és minden más.

Tovább »

web630-02-opel-corsa-opc-nurburgring-edition
Életmód

Január - induljunk tiszta lappal!

Dátum  2012.01.04. 22:16  |  Zólyomi-Zsirkai Noémi

Ha eddig esetleg nem vágtunk bele egy diétába vagy életmódváltásba, a január az a hónap, amikor úgy érezzük, eljött az idő - legalábbis az emberek többsége ezt fogadja meg szilveszter estéjén. Sajnos számszerűsítve az adatok nem a legbiztatóbbak erre az időszakra nézve: 10 emberből 3 már az első napokban elbukik, 2 bírja még január végéig, 2-3 pár hónapig és csak 2-3 ember az, akinek sikeres lesz a diétája. De higgyük el, hogy az a 2-3 ember mi vagyunk, megcsináljuk, és igenis képesek vagyunk rá! Minden azon múlik, mit és hogy kódolunk a fejünkbe.

Tovább »

web630-02-opel-corsa-opc-nurburgring-edition
Egészség

A nagy kérdés Karácsony előtt: Érdemes-e ilyenkor belevágni egy diétába?

Dátum  2011.12.07. 18:29  |  Zólyomi-Zsirkai Noémi

Én úgy gondolom, soha nincs jó, és ugyanúgy nincs rossz időpont sem egy diéta vagy éppen életmódváltás elkezdéséhez. Szükség van egy óriási elhatározásra.

Tovább »


 
 


Lájkolj minket! Lexi.hu

Üdv! A Lexi.hu Facebook oldalán folyamatosan közöljük a legfrissebb híreket, érdekességeket. Friss mozi híreket, és vicces videókat/képeket. Ezzel a gombbal lájkolhatod az oldalt, így nem maradsz le semmiről!

( Ez az ablak havonta egyszer bukkan csak fel. )