Hírek - Belföld
 

 
web630-02-opel-corsa-opc-nurburgring-edition
_Migration

Bukta Imre performansza és néma kiáltása

Dátum  2012.12.15. 00:19  |  

Ha mostanában elsétálunk a Műcsarnok fele, akkor hatalmas felírat párbajozik Cézánne-nal. Bukta. Bár magyar név, mégis kevésbé ismert „ellenfelénél”.

Tovább »

web630-02-opel-corsa-opc-nurburgring-edition
_Migration

Lovakrul és Könyvekrűl a Kráternél

Dátum  2012.12.14. 12:22  |  lexi.hu

Családias hangulatban telt a Kráter Műhely Egyesület szerdai sajtótájékoztatója, melyen a Gyulai Pál díj átadása mellett, a PoLÍSz folyóirat novellapályázatának eredményhirdetését is megtartották, valamint ízelítőt kaphattunk az új kiadású könyvek tartalmából.

Tovább »

web630-02-opel-corsa-opc-nurburgring-edition
Belföld

Történelem - Az Erdélyi körkép reprodukciója Kiskőrösön

Dátum  2012.03.13. 18:02  |  MTI

2012. március 15-től október 15-ig, időszaki szabadtéri kiállításon látható a kiskőrösi Tarnówi téren az Erdélyi körkép 3x50 méteres, kicsinyített reprodukciója, amelyet lengyel testvérvárosától - Bem József szülővárosától - Tarnówtól kapott kölcsön az alföldi város.

Tovább »

Belföld

Befejeződnek jubileumi emlékévében a Fővárosi Állat- és Növénykert projektjei

Dátum  2012.03.13. 17:57  |  MTI

Látogathatóvá válik a Varázshegy, rekonstruálják a főkapu épületeit, felújítják a gyűjteményes növénykertet és számos újszülött jövevény, illetve különleges külföldi állat érkezését várják a Fővárosi Állat- és Növénykertben a 2012-es jubileumi emlékévben.

Tovább »

Belföld

Szakály György: drágább lett a fizetős képzés a Táncművészeti Főiskolán

Dátum  2012.03.06. 10:46  |  MTI

Hatvan állami (rész)ösztöndíjjal támogatott képzési helyre hirdethetett felvételit a Magyar Táncművészeti Főiskola (MTF) a 2012-13-as tanévre. Az intézmény számára a fenntartó (Nemzeti Erőforrás Minisztérium) nehezen teljesíthető bevételi kötelezettséget írt elő. A költségtérítéses képzéseknél, bár a főiskola olcsóbban is képes lenne megoldani, 300 ezer forintban határozta meg a díj alsó határát.

Tovább »

web630-02-opel-corsa-opc-nurburgring-edition
Belföld

Tevebébit nevel otthonában a veszprémi állatkert munkatársa

Dátum  2012.03.06. 09:09  |  MTI

Tizenkét napos kétpúpú tevét nevel otthonában a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény-és Vadaspark munkatársa.

Tovább »

Belföld

Aranykezű tamarinok születtek a Szegedi Vadasparkban

Dátum  2012.02.24. 11:39  |  MTI

Két aranykezű - vagy más néven vöröskezű - tamarin (Saguinus midas) született a Szegedi Vadasparkban. Az apró majmocskák idejük nagy részét még apjuk hátán töltik.

Tovább »

Belföld

Influenza - Látogatási tilalom a Heim Pál Gyermekkórházban

Dátum  2012.02.23. 09:59  |  MTI

Látogatási tilalom lépett életbe csütörtökön a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban a vírusos fertőzésekkel kórházban kezelt gyermekek megnövekedett száma és a társfertőzések fokozott veszélye miatt - tájékoztatta az intézmény az MTI-t.

Tovább »

Belföld

Influenza - OEK: országos, de területenként eltérő intenzitású a járvány

Dátum  2012.02.22. 14:36  |  MTI

Az elmúlt héten országos, de területenként eltérő intenzitású influenzajárvány bontakozott ki Magyarországon - közölte legfrissebb jelentésében az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán.

Tovább »

Belföld

Kiszagolják a kutyák a tüdőrákot - Majdnem száz százalékos biztonsággal dolgoznak

Dátum  2012.02.22. 09:41  |  MTI

Kruppa Géza, az MTI tudósítója írja: A tüdőrák korai szakaszának kimutatására képeznek ki kutyákat egy gyömrői családi házban. "Ha a módszer nálunk is elfogadottá válik, úgy évente akár több száz életet is meg lehetne menteni ezzel a kifinomult szimatra hagyatkozó diagnosztikai eljárással" - állítja Szemes Zsuzsanna, a külföldön már kipróbált gyakorlat egyik eltökélt hazai kezdeményezője. Az eredeti szakmája szerint külkereskedő asszony gyerekkori barátnőjével, Scherr Gabriella agrármérnökkel közösen évekkel ezelőtt jegyeztette be a Kutyákkal a Rák Ellen az Életért alapítványt, és fogott hozzá a napi rendszeres elfoglaltságot, nagy türelmet és állatszeretetet igénylő betanításhoz.

Tovább »


 
 


Lájkolj minket! Lexi.hu

Üdv! A Lexi.hu Facebook oldalán folyamatosan közöljük a legfrissebb híreket, érdekességeket. Friss mozi híreket, és vicces videókat/képeket. Ezzel a gombbal lájkolhatod az oldalt, így nem maradsz le semmiről!

( Ez az ablak havonta egyszer bukkan csak fel. )