Igenis MEG LEHET TANULNI egészségesen étkezni és élni!

Dátum: 2012.01.27. 20:35
Szerző: Zólyomi-Zsirkai Noémi
    
Kulcsszavak:          

Remélem, már mindenki szépen végigolvasta az előző cikkeimet :) , és belevágott - nem a nagy fogyásba, hanem az életmódváltásba! Sajnos vagy nem, de ezt csak így lehet…változtatva a rossz szokásainkon egy életre. Különben jön a jojó-effektus és minden más.

Én is szeretek enni, a mai napig a kedvencem a pacalpörkölt, de krumpli helyett Slim kenyérrel eszem, és bizony szeretem a hamburgert is, de nem hetente…Okosan és tudatosan, és akkor egy életre megoldódik ez a fajta problémánk.

Ha esetleg azt hiszitek, hogy én mindig ilyen kemény és tudatos voltam, akkor lehet, csalódást fog okozni Nektek a következő naplórészletem, amit 2009. június 13-án írtam:

„Kislányom, Amira 11 hetes. Tavaly nyáron mentem Férjhez, és én vagyok a világ legboldogabb Anyukája és Felesége. DE!!!

Sajnos, soha nem voltam vékony, bár azért tartottam a súlyomat 70-75 kiló között, ez szerintem a 172 cm magasságomhoz a "pont belefér még" kategória. Aztán megismertem a Páromat, és hipp-hopp 80 kiló lettem. Az esküvőre diétázni akartam, de kiderült, hogy állapotos vagyok. Nagyon boldogok voltunk, diétáról természetesen szó sem lehetett. Szülni már 96 kilóval mentem. Nem gondolom, hogy ez a 16 kiló plusz olyan nagyon sok hízás egy áldott állapot alatt, viszont úgy, hogy nem „ideális” súllyal estem teherbe, és csak 4 kiló ment le rólam a szüléssel, így már sok. Szóval 92 kilóval jöttem haza a kórházból... és most, amikor pár napja ráálltam a mérlegre, az az átkozott, 99 kilót mutatott. Néztem a mérleg kijelzőjét, és sokkot kaptam... aztán leültem a fürdőszoba kövére, és csak sírtam és sírtam...

Utálom magam, kismama nadrágban járok, mindenki terhesnek néz, gratulálnak, hogy jön a következő baba, ahelyett hogy Amirát dicsérnék. Hiába mondja a Férjem, hogy szép vagyok, félek, hogy igazából nem lát már annak, hiszen 99!!!kiló vagyok. Belenézek a tükörbe, és nem az a csaj mosolyog már vissza belőle, aki igazából én vagyok... aki én voltam. Hiányzik a telt Nonó, aki jókedvű, és jól érzi magát a bőrében. Hiába mondják, majd lemegy, majd lemegy... addig én belebetegszem, és ezt nem szeretném. Ezért tenni fogok ellene.

Én most kövér vagyok. Bánt. Egy darab ruhám sem jön rám. Anyukám ruháit hordom.

Még szoptatok, úgyhogy nem diétázom még, de ma elkezdtem a felüléseket. Azt minden nap fogom csinálni. 100-al kezdtem, 50 után kis pihenés, majd megint 50 (azon belül is 5 -ször 10-es részletekben) - az első 5 kínszenvedés volt (császárral szültem), aztán a végén már úgy ment, mint régen. A Norbi Duci tréninget megvette nekem a Férjem, arra fogok tornázni. Mert az arra van, ami nekem kell, zsírt bombáz, és ekkora súllyal is végezhető. Enni eszem, amit főzök, de édességet egyáltalán nem, helyette sok gyümölcs. Abban is van cukor, tudom, de az mégsem egyenértékű a csokival. Kenyeret még eszem. És este 6 után minél könnyebb fogásokat szeretnék választani, a lényeg, hogy kenyeret és nasit nem.

Amit még tudni kell: nagyon nagy maradt a hasam, ezért a plusz minden napi hasizom gyakorlat... szeretném ha szépen lemenne. Remélem le fog.

Ma reggel 99 kiló voltam. A célom 75, de a lényeg le, 80 alá. De a legboldogabb 75-el lennék. Szóval 22 kilót le kell fogynom, és jó lenne Karácsonyig.”

Karácsonyra 70 kg lettem. :) 6 hónap alatt 28 kg-t fogytam, egészségesen. Elmentem laborvizsgálatra, és jobb eredményeim voltak, mint valaha. Nem volt kiéhezve a szervezetem, a testem tökéletesen működött, jobban éreztem magam, mint előtte bármikor.

Majd nyárra már 60 kg. Picit a súlyom alá mentem, hogy a következő terhességemet minél kisebb súllyal tudjam megkezdeni. A második terhességem alatt tudatos voltam, de bevallom, engedtem a csábításnak, rossz kifogás a Pici, de amit kívánt, azt megkapta.:) 15 kg-t híztam, de 5 hónappal a szülés után már csak 1 kg választ el a magam által jónak vélt, ideális súlyomtól, a 62 kg-tól.Ha akkor valaki azt mondja nekem, hogy lehetek esetleg valaha még 70 kg, Istenemre, kinevettem volna. És mikor 60 kg lettem, megint sírtam a mérlegen… ezt csak azt tudja milyen, aki megéli. A fentet és a lentet is. És ezt soha senki nem veheti már el tőlem. Ezért megküzdöttem!


Képesek vagyunk mindenre. Tényleg nem kell más hozzá, csak a kitartás!!! Gondoljátok ezt végig, és harcoljatok. Mostanában a kedvenc mondatom ez, Rubint Réka után szabadon: „Ne sajnáld Magad!!!"

http://nonoeletmod.blogspot.com/


    


Kapcsolódó cikkek:


Advertisement

Lájkolj minket! Lexi.hu

Üdv! A Lexi.hu Facebook oldalán folyamatosan közöljük a legfrissebb híreket, érdekességeket. Friss mozi híreket, és vicces videókat/képeket. Ezzel a gombbal lájkolhatod az oldalt, így nem maradsz le semmiről!

( Ez az ablak havonta egyszer bukkan csak fel. )